O NAMA 2017-12-29T12:12:43+00:00

Mi smo Marina & Filip, dva tvrdoglava (po horoskopu oboje jarčevi) agronoma, najbolji prijatelji, životni suputnici, zaljubljenici u prirodu i more, obožavatelji ribe.

Ja, Marina željela sam studirati farmaciju, no prst sudbine odlučio je da upišem Agronomski fakultet, gdje sam se već na 2. godini studija pronašla u području marketinga poljoprivrede i hrane. Kako sam uvijek voljela istraživati i postavljati ono pitanje „a zašto, a zašto?“ tako se i danas bavim istraživačkim radom i taj me posao jako veseli. Osim što sam na agronomiji pronašla posao koji me čini sretnom, tamo sam pronašla i ljubav svog života – dalmoša Filipa.

Ja, Filip upisao sam Agronomski fakultet baš kako sam i htio. Kako su more i riba moje ljubavi iz djetinjstva, odlučio sam se na studij ribarstva i lovstva. Nakon završetka fakulteta odlučio sam napustiti Hrvatsku i zaposliti se u tzv ribarskoj republici, tj. Norveškoj. Ipak, more i riba nisu bili dovoljni za sreću, nedostajala je ljubav tako da sam se odlučio vratiti u Lijepu našu Marini te pronaći svoju sreću upravo ovdje.

Zajedničku ljubav prema ribi pretočili smo u ovaj blog, koji je namijenjen svim sadašnjim i budućim ljubiteljima ribe, ribarima, kuharicama i kuharima, potrošačima, točnije svima. Naša prva želja je putem ovog bloga vršiti edukaciju o ribi i stanju u ribarstvu, dok je druga želja promovirati pripremu i konzumaciju jela od ribe.