7 razloga zašto jesti morske alge

Morske alge se generacijama koriste u prehrani stanovnika Japana, Kine i Koreje. Ipak, na zapadu jela od morskih algi još uvijek nisu prihvaćena. S obzirom na brojne zdravstvene i okolišne prednosti, u nastavku ćemo prikazati 7 važnih razloga zašto jesti morske alge.

  1. Izvor vitamina i minerala – morske alge su odličan izvora omega 3 masnih kiselina, vitamina B12, A, C i K, kao i kalcija, željeza, magnezija, cinka i natrija.
  2. Pomažu u smanjenju tjelesne težine- morske alge sadrže vlakna, koja pomažu održavati osjećaj sitosti, te tako smanjuju osjećaj gladi, tj. unos nepotrebnih kalorija.
  3. Izvor joda – morske alge su najbogatiji izvor joda. Količina joda varira ovisno o vrsti algi, a osim joda bogat su izvor aminokiseline tirozin.
  4. Obiluju antioksidansima – morske alge obiluju antioksidansima (karotenoidi i flavonoidi) koji štite naš organizam od slobodnih radikala.
  5. Važne su u prevenciji srčanih oboljenja – znanstvena istraživanja pokazuju da morske alge pomažu u smanjenju kolesterola i problema s krvnim tlakom.
  6. Pomažu u prevenciji oboljenja od dijabetesa tipa 2 – spojevi u morskim algama mogu smanjiti razinu šećera u krvi, čime se smanjuje rizik oboljenja od dijabetesa tipa 2.
  7. Uzgoj morskih algi ima minimalan utjecaj na okoliš – uzgoj morskih algi ne zahtijeva svježu vodu, kemijska sredstva ili zemljane površine, što znači da njihov uzgoj ima minimalan utjecaj na okoliš.

Dragi riboljupci, nemojte se bojati kušati novu hranu jer kušanje nove hrane znači nova otkrića i nove doživljaje! Iskoristite prvu priliku i kušajte neko jelo od morskih algi.

By | 2018-10-28T10:24:53+00:00 listopad 28th, 2018|Riba i zdravlje|Komentari isključeni za 7 razloga zašto jesti morske alge

About the Author: