POSJETILI SMO CROMARIS I IZVUKLI 5 ZANIMLJIVOSTI KOJE DO SADA SIGURNO NISTE ZNALI!

Nedavno smo posjetili Cromaris, našu najveću tvrtku za uzgoj, preradu i prodaju authotone jadranske ribe i školjki. Posjetili smo jedno od ukupno sedam uzgajališta, uzgajalište Limski zaljev. Imali smo priliku razgovarati s vrhunskim stručnjacima iz područja hranidbe i uzgoja ribe i naučili svašta. Za vas smo u ovom članku izdvojili 5 zanimljivosti koje sigurno niste znali!

  1. Jedan od top 10. Cromaris je jedna od 10  najvećih tvrtki u području marikulture brancina i orade u svijetu, koja izvozi svoje proizvode čak i u daleki Vijetnam.
  2. Ekološki uzgoj ribe. Iako Cromaris ima u ponudi ribu iz ekološkog uzgoja, ona za sada na hrvatskom tržištu nije doživjela uspjeh što nam ukazuje da moramo raditi na podizanju ekološke svijesti hrvatskih potrošača. Strana tržišta poput Francuske, Njemačke, Austrije pokazuju veliki interes za ribom iz ekološkog uzgoja.
  3. Najbolji odnos omega 3 i omega 6. Omjer omega 3 u odnosu na omega 6 masne kiseline kod riba iz Cromarisa je nekoliko puta veći u odnosu na glavne konkurentne uzgajivače ribe, čime se potvrđuje njihova kvaliteta i nutritivna vrijednost ribe.
  4. Brza dostava. Dostava svježe ribe vrši se u roku od 12 do 48 sati od izlova, za što se brine preko 400 zaposlenika tvrtke Cromaris.
  5. Sigurnost ribe. Svakoga dana ronioci i radnici na uzgajalištu kontroliraju uzgajališta te osiguravaju sigurnost ribe i ispravan uzgojni proces.

Nadamo se da ste nešto naučili, a mi ćemo se truditi i dalje vas učiti o ribama, ribarstvu i pripremi jela od ribe.

 

By | 2018-04-20T15:28:38+00:00 travanj 20th, 2018|Ribe i ribarstvo|Komentari isključeni za POSJETILI SMO CROMARIS I IZVUKLI 5 ZANIMLJIVOSTI KOJE DO SADA SIGURNO NISTE ZNALI!

About the Author: